VST~ + Powercore

Jul 3, 2007 at 4:17pm

VST~ + Powercore

Has anybody ever tried using the Powercore synth using the VST~ object? I keep getting strange results.

Occasionally the MIDI notes seem to transpose themselves up/down an octave. This happens when pressing the keys on the GUI as well as when sending Midievents. Has anybody experienced this sort of problem and if so did you fix it?

Cheers

Andy

#32733
Jul 3, 2007 at 10:34pm

Curious about your results, keep us posted :)

#108194
Jul 3, 2007 at 11:59pm

Quote: Andy wrote on Tue, 03 July 2007 10:17
—————————————————-
> Has anybody ever tried using the Powercore synth using the VST~ object? I keep getting strange results.
>
> Occasionally the MIDI notes seem to transpose themselves up/down an octave. This happens when pressing the keys on the GUI as well as when sending Midievents. Has anybody experienced this sort of problem and if so did you fix it?
>
> Cheers
>
> Andy
—————————————————-

i havent tried the PoCo synth, but i have used
the waldorf D-Coder in OS 9.2 and OSX 10.4.8 and
this works okay regarding midi notes in MAXMSP.

post scriptum: i now have tried the PoCo synth in
OS 9.2 . what it does not seem to like is when it
recieves two note ons of the same key before the first
note is stopped. as if the unisono mode would be broken.
normally you wouldnt send it such keys, from a keybord f.e.
its not possible ;) but with MAXMSP it can easily happen
of course.

-110

#108195
Jul 6, 2007 at 11:46am

#108196

You must be logged in to reply to this topic.