Thanks for your help. We've received your bug report.

Wat is Max?

Maak simpelweg connecties. Laat het gebeuren.

Max geeft je de bouwstenen om unieke geluiden, prachtige visuals, en boeiende interactieve media mee te maken. Deze modules (“objecten”), die elk een programmaatje bevatten met een specifieke functie, worden weergegeven als blokjes.

Er bestaan verschillende soorten objecten – objecten die geluiden of video-effecten maken, objecten die eenvoudige berekeningen uitvoeren, en objecten die beslissingen nemen.

Met Max kun je objecten in een virtueel vlak plaatsen en ze met draadjes (patchcords) verbinden. Zoveel je wilt. Je kunt interactieve en unieke software creëren door objecten te combineren, zonder ooit code te schrijven (hoewel dat natuurlijk ook kan). Je maakt gewoon connecties.

Voorwerpen die allerlei verbindingen leggen.

In Max is ondersteuning ingebouwd voor een breed scala aan controllers en apparatuur. Met Max kun je van alles, met alles verbinden.

  • Gebruik video- en/of audio-input om meeslepende en interactieve ervaringen te creëren.
  • Verbind Arduino, Eobody of andere apparatuur via Max met externe sensoren.
  • Maak unieke, individuele controle-interfaces met behulp van MIDI-apparaten en/of USB-spelbesturing.
  • Maak hybride systemen van verschillende apparaten en software met behulp van MIDI, seriële communicatie, of netwerkprotocollen zoals OpenSoundControl.
  • Werk samen via lokale netwerken met andere computers of mobiele apps met behulp van OpenSoundControl.

Max in je wereld

Door de ruime keus aan tools en het toegankelijk interface is Max een onmisbaar hulpmiddel in tal van branches en disciplines waar realtime media en interactiviteit nodig zijn. Een aantal voorbeelden van wat mensen zoals jij met Max kunnen doen en maken:

  • Elektronisch muzikanten gebruiken Max om unieke sounds te creëren, en om bijzondere instrumenten en eigenzinnige performance-systemen te ontwikkelen.
  • Videokunstenaars gebruiken jitter en Vizzie tools om beelden te creëren die reageren op geluid en andere inputs.
  • Beeldend kunstenaars en architecten gebruiken Max om een fraaiere openbare ruimte te ontwikkelen.
  • Ontwerpers van tentoonstellingen ontwikkelen rijke, ingewikkelde educatieve ruimten die museumbezoekers aanspreken.
  • Videogame-makers en audio-ontwerpers maken met Max een prototype van game-geluid, ontwikkelen aangepaste instrumenten, en maken prototypes van test-controllers.

Max in het onderwijs

Max wordt aan universiteiten in de hele wereld gebruikt bij cursussen computermuziek, interactieve- en nieuwe media, sound design, in verscheidene vakken en door studenten met allerlei achtergronden.

Door de visuele benadering van Max kunnen kunstacademie-studenten de kracht van de computer benutten zonder ontmoedigende regels computercode te hoeven leren. Als je andere programmeertalen kent, vind je ingebouwde ondersteuning voor JavaScript, Java en C. Daarnaast hebben andere ontwikkelaars ondersteuning toegevoegd voor een aantal scripting en muziek georiënteerde talen.

Interactieve en Nieuwe Media-opleidingen zullen veel hebben aan het unieke en ruime aanbod bij Max beschikbare tools. Studenten kunnen elektronica en microcontrollers zoals Arduino met de interactieve-media-mogelijkheden van Max combineren. Dankzij de ondersteuning voor audio-, video-en 3D-graphics in real-time, helpt Max studenten met het realiseren van geraffineerdemultimedia-projecten.