2 audio channels from PD through sound flower to Max 6


    Jan 07 2013 | 7:00 pm
    Hey I'm doing a project:
    I have 2 different audio channels (right and left) from pure data. I'm sending them with sound flower (2ch) to Max 6. In Max I need to have the same 2 different channels (and not a single channel with all the audio mixed up in). Does anyone know I can do it? I was thinking about using 2 different outlets, one per channel, or something like that...
    Thanks for your help

    • Jan 08 2013 | 8:42 am
      Select the input in audio status window.
      You then just need to specify how many inputs you want in adc~
    • Jan 12 2013 | 3:07 pm
      I still have problems with this..this is my patch, but all the channels are displayed in the first one (left outlet). I can change the position of the channels (so ch. 1 should be displayed in the right outlet) but still they are all together. I've already checked the audio window...
    • Jan 12 2013 | 4:16 pm
      It seems to me more a problem in the Pd output, because I tested your patch getting input from soundflower and I correctly hear the 2 separated channels...
    • Jan 16 2013 | 2:49 am
      ok I've tried to send sounds from my sound card to soundflower 64ch and then Max but this time I have three channels input and two output (my laptop). Now I can't see anything on Max.. :/
    • Jan 16 2013 | 2:59 am
      I'm also trying sound flower 2ch - max with two inputs...still not working..I've checked the audio settings of my laptop everything seems ok..this is driving me mad...
    • Jan 16 2013 | 10:41 am
      Ok, here's a screenshot of my setup. Do you notice something different from yours?
    • Jan 16 2013 | 10:42 am
      Sorry, here it is!
      [attachment=212569,4902]
    • Jan 17 2013 | 6:08 pm
      instead of soundflower i'm now using jack, and everything is working well...!
    • Jan 18 2013 | 1:18 pm
      so jack is crashing every 2 minutes so I'm back with sound flower still have the same problem: I can't have two different audio outputs (from ch 1 to output 1 and from ch. 2 to output 2). the channels carry different sounds that's why I need them to be separated.
      Here is my setup i'm probably missing something...
      [attachment=212714,4915]
    • Jan 18 2013 | 2:46 pm
      Any difference using CoreAudio driver instead of portaudio?
      And... are you sure your PD patch's output is correct?