Alesis IO|2 Interface on Mac Problem


    Apr 27 2006 | 5:43 pm
    OS10.4
    It's showing up in Audio Midi Setup, but the input gains are down - and faded out , so I can't pull them up.
    Does anybody know why this is happening ?
    Thanks,
    stuart

    • Apr 28 2006 | 7:31 am
      This is also the case with MOTU interfaces, you can't change their in
      and out levels from the Audio MIDI setup (but the cards work fine). So
      this may be a normal behavior for Alesis stuff too...
      p
      _____________________________
      Patrick Delges
      Centre de Recherches et de Formation Musicales de Wallonie asbl
    • Apr 28 2006 | 10:02 am
      I also have a Motu 828 on my computer, so I had a peak: thanks Patrick, you're quite right, and the faders are down there too, but I get sound in and out, so obviously the faders greyed out and down is not the reason why I'm getting no audio into max on theother computer.
      The other computer, a mac mini, is not mine, but since the guy bought it because I told him my software would be better for him than a hardware phrase sampler, I feel sort of obliged to get this sorted for him :-)
      Any other comments received most gratefully,
      Stuart
    • Apr 28 2006 | 11:59 am
      On 28 avr. 06, at 12:02, Stuart Grimshaw wrote:
      > Any other comments received most gratefully,
      As it is an Alesis interface...
      I recently tried during a couple of hours an Alesis photonX25 with a
      Mac (OSX.3.9 and OSX.4). I first had no sound neither, until I changed
      the vector sizes in Max/MSP (I don't remembered what I did, I just
      changed the settings a couple of times, for both signal and i/o
      vectors). I must admit that I didn't try this interface with other
      software than Max/Msp (even not the Finder).
      Good luck
      _____________________________
      Patrick Delges
      Centre de Recherches et de Formation Musicales de Wallonie asbl
    • Apr 28 2006 | 1:56 pm
      Which of course is a good idea and...
      Audio in and out both work with Garage Band. Thanks Patrick, that's nailed it down a bit.
      Audio works on the computer/interface on which the application was developed, but not on another computer (same model) with a different interface.
      Any guesses ?
    • Jun 11 2006 | 6:19 pm