capturing video to disk (bad quality!)


    Sep 07 2006 | 12:32 am
    Hi!
    I?m trying to capture Video from a DVPAL-Cam via Firewire.
    My jit.qt.grab object has this attributes:
    jit.qt.grab 720 576 @codecquality 5 @standard pal @vmode 2
    I can watch the video in a jit.pwindow. with vmode 2 i get the best quality.
    A strange thing is happening if I send a write message to the jit.qt.grab object (attributes: /Users/spierala/Desktop/clip.mov 25 jpeg lossless). Suddenly the quality is becoming worse. It looks like vmode 0 or 1 qualtity. I have to open the grabber component again to get the vmode 2 quality again.
    I can only capture in good quality with the jit.qt.record object. But I don?t have enough performance for realtime recording at a framerate of 25fps. So send a write message to jit.qt.grab should be the perfect solution. But does somebody know how to get the maximum of quality out of it?
    thanx for any advice! cheers flo

    • Sep 07 2006 | 7:39 am
      Sounds like there may be 2 things happening here. There was a bug fixed this past week (will be in the next update) that was causing codec and quality to be ignored when writing files to disk. However, this quality-reset issue is something I will have to look at and get back to you on. Sounds like it might be a bug, but until I see it for myself, I can't say.
      jb
      Am 07.09.2006 um 02:32 schrieb flo spier:
      > I can watch the video in a jit.pwindow. > with vmode 2 i get the best quality. > > A strange thing is happening if I send a write message to the > jit.qt.grab object (attributes: /Users/spierala/Desktop/clip.mov 25 > jpeg lossless). > Suddenly the quality is becoming worse. It looks like vmode 0 or 1 > qualtity. > I have to open the grabber component again to get the vmode 2 > quality again. > > I can only capture in good quality with the jit.qt.record object. > But I don?t have enough performance for realtime recording at a > framerate of 25fps. So send a write message to jit.qt.grab should > be the perfect solution. But does somebody know how to get the > maximum of quality out of it?
    • Sep 07 2006 | 11:33 am
      I was able to reproduce and repair this behavior for the next release. Thanks for the report.
      jb
      Am 07.09.2006 um 02:32 schrieb flo spier:
      > Suddenly the quality is becoming worse. It looks like vmode 0 or 1 > qualtity. > I have to open the grabber component again to get the vmode 2 > quality again.