cnmat package cfm - not available for PowerPC


    Jan 26 2007 | 3:11 pm
    Hi,
    I try to install CNMAT's latest version of their objects. On my titanium g4, under OSX39, for Max/MSP 457. First, Safari complains that it can't decompress the file (and indeed, BOMArchiveHelper doesn't open it, nor does gunzip in a shell). UnStuffit can decompress the file, but all externals lost their type/creator metadatas. Even when I set the creator/type (or add a suffix) of these files, Max don't load the externals and just says "not available for PowerPC" when I try to instantiate them. Using Install... or dble-clicking on the externals doesn't help.
    I feel very stupid... especially because I think there was recently a topic on the forum about the same kind of problem, but cannot find it anymore (like the mp3 or Kasper's recent story...).
    _____________________________ Patrick Delges
    Centre de Recherches et de Formation Musicales de Wallonie asbl http://users.skynet.be/crfmw/max

    • Jan 26 2007 | 6:31 pm
      Quote: Patrick Delges wrote on Fri, 26 January 2007 07:11 ---------------------------------------------------- > Hi, > > I try to install CNMAT's latest version of their objects. On my > titanium g4, under OSX39, for Max/MSP 457.
      Hi Patrick-
      I'll look into it; I thought we'd fixed this problem, but I doubt we tested it under Panter.
      mz
    • Jan 26 2007 | 7:05 pm
      Hi, I had the same problem. But it works when you download the externals individualy rather than the whole package. P
      On 26/01/07, Patrick Delges wrote: > Hi, > > I try to install CNMAT's latest version of their objects. On my > titanium g4, under OSX39, for Max/MSP 457. First, Safari complains that > it can't decompress the file (and indeed, BOMArchiveHelper doesn't open > it, nor does gunzip in a shell). UnStuffit can decompress the file, but > all externals lost their type/creator metadatas. Even when I set the > creator/type (or add a suffix) of these files, Max don't load the > externals and just says "not available for PowerPC" when I try to > instantiate them. Using Install... or dble-clicking on the externals > doesn't help. > > I feel very stupid... especially because I think there was recently a > topic on the forum about the same kind of problem, but cannot find it > anymore (like the mp3 or Kasper's recent story...). > > _____________________________ > Patrick Delges > > Centre de Recherches et de Formation Musicales de Wallonie asbl > http://users.skynet.be/crfmw/max > >
    • Jan 26 2007 | 9:51 pm
      Same error here some time ago, so I simply changed the suffix of the file to .zip and everything worked.
      Hope this help
      Matteo