Creating knobs/matrixctrl in max not working


    Sep 19 2011 | 5:41 pm
    hi all
    following the instructions in this vid, i tried to get the knobs to work w/matrixctrl
    http://cycling74.com/2011/09/06/week-33/
    unfortunately the rotating a knob the entire box shifts to the left, not just the rotating knob
    if anyone has an idea what i might be doing wrong, please do telL!
    i can upload my script if thats helpful
    cheers,
    mrp
    [attachment=171107,2640] [attachment=171107,2641]

    • Sep 20 2011 | 12:02 am
      Have you set all the other attributes via the [matrixctrl] object inspector? It looks like you might have the "range" attribute set wrong, it might be worth double-checking.
    • Sep 20 2011 | 2:39 am
      :)
      Yeah it looked like this for me for ages until I figured out all the weird matrixctrl attribute settings.
      Thanks for watching!
      Edit:
      Range = steps
      -A
    • Sep 20 2011 | 11:33 am
      thanks guys! but actually im finding it to work differently...
      i have 16(x2) knobs
      for some reason i thought that was how many were in the vid, so i was just copying
      he set his range to 17, so did i
      but looking back, he actually has 17rows
      and i have 16!
      so when i set my range to 16 it works!
      can anyone confirm that thats right?
      that our range should actually be the number of knobs we have rather than the "+1"
      thanks in advance!
      cheers,mrp
    • Sep 20 2011 | 4:18 pm
      Yep , you're right, it is the number of steps.
      Oops.
      -A