cycling 74 folder in Library/application support


    Dec 02 2006 | 4:49 pm
    I have duplicated folders (externals, init, java, ... ) : - in the Applications/MaxMSP 4.6/Cycling' 74 - in the Library/application support/C74 Plug-in Support
    which must be the only one to keep jitter-externals for example are not in the Library/... one
    may it explain my Max 4.6 crahes when I try to launch simple openGL examples like jit.p.shiva
    my config (can be seen in detail in the crash.log attached ): PPC bi-pro G5 , 3 GRam , Max version 4.6.2 , Jitter 1.6.2

    • Dec 02 2006 | 4:58 pm
      If you are only using Max 4.6, then yes, remove the /Library/ Application Support/Cycling '74/ folder. The crashlog indicates that an old (Max 4.5.x) version of pak is being loaded in preference to the one in the /Applications/Max 4.6/Cycling '74/ folder.
      jb
      Am 02.12.2006 um 17:49 schrieb ravelomanantsoa marc:
      > may it explain my Max 4.6 crahes when I try to launch simple openGL > examples like jit.p.shiva
    • Dec 03 2006 | 11:58 am
      thanks Jeremy for help, I removed the folder /Library/Application Support/Cycling '74/ it still crashes :-( here attached the new log file, I don't know really how to understand it ... sorry ; can you see if old verions pack is still loaded ?
    • Dec 03 2006 | 1:11 pm
    • Dec 03 2006 | 6:25 pm
      I don't yet but I plan to . Do you mean Java is not corectly installed on my mac ? How can I fix all that ? thanks
    • Dec 04 2006 | 8:52 am
      Yes, you still have an old version of "pak" on your hard drive. Just do a search for "pak" and I'm sure you'll turn it up.
      jb
      Am 03.12.2006 um 12:58 schrieb ravelomanantsoa marc:
      > thanks Jeremy for help, > I removed the folder /Library/Application Support/Cycling '74/ > it still crashes :-( > here attached the new log file, I don't know really how to > understand it ... sorry ; can you see if old verions pack is still > loaded ?
    • Dec 04 2006 | 8:26 pm
      OK, thanks Jeremy, a "pak" was in a /pluggo support/Mode_externs folder Removing that file from there seems to resolve the crash problem. Is there any other known old-version externals that may produce crash ? that could be good to know for a deeper cleaning ?
      thanks a lot