DV cam crashes Max


    May 09 2006 | 2:31 pm
    hi list,
    I am tryin to grab from a webcam on my mac and though the DV cams i tried to use (miniDV Panasonic NV and canon XL1s )work fine with iMovie, they just crash Max when I click the open message. Also, when i chose the "DV Video" entry in the device list, XL1S appears in the input list which is the correct nale of the DV cam. I tried to reboot and clear the PRAM after reading advices in the twiki forum. No result. I use max 4.5.7, jitter 1.5.2 and quicktime 7.0.3. I have already use a Unibrain Fire-I successfully on this machine, but just can't find one here in Sofia. I know that driver question may be a pain to look after and don't know if i give enough details, but if anybody can help... will be much appreciated! vince

    • May 09 2006 | 4:03 pm
      I've had no problems with NTSC or PAL DV cameras and Jitter on my machine. I assume that you're using a Mac because you referred to iMovie.
      Got a crashlog?
      jb
    • May 09 2006 | 9:06 pm
      Hi Vincent,
      bad news, it happens to me as well, the only workaround i found is to connect minidv thru... fire-i (fire-i is the only camera that works) I had exactly the same problem with other machine, but after upgrading fro 3.9 to tiger it disappeared. unfortunately i`m to lazy to upgrade my main machine
      so fire-i is in constant use. what it says it`s not jitter related problem (it crashes fcp as well)
      hope you`ll find solution- if so please let me know,
      best, wojciech
    • May 10 2006 | 4:09 pm
      Hi Wojciech,
      These DVcam (miniDV Panasonic NV and canon XL1s ) were actually connected with firewire. System is Tiger 10.4.5 Any idea? best Vincent
    • May 11 2006 | 11:35 am
      Clean installation - the only one i can think about,
      wojciech
    • May 11 2006 | 12:03 pm
      hi,
      did you install any additional driver for the webcam? like those on: http://www.ioxperts.com/products/webcamx.html or http://webcam-osx.sourceforge.net/
      thanks for helping vince
    • May 11 2006 | 5:34 pm
      thank you!
      oh, yes i installed ioxperts unibrain one after removing everything with iox on the beginning from ~/Library/Components my machine doesn`t crash anymore,
      hope this helps, wojciech