Lobjects weirdness on a ppc macmini


    Oct 05 2009 | 5:42 pm
    Hi, I experienced something odd today. I have a controllerpatch using Lpad and Lror from the Lobjects, running on my intel macbookpro using the 10.06_ub objects. I made an application of the patch to run on a ppc macmini (with os10.5). I got some very strange error messages:
    Lpad: unable to load object bundle executable 2009-10-05 18:57:40.245 MaxMSP Runtime[359:20b] Error loading /private/var/folders/Ek/Ekr+nSBJEbi-zT1GNl0-kU+++TI/TemporaryItems/MaxMSPRuntime-mxt/Lpad.mxo/Contents/MacOS/Lpad: dlopen(/private/var/folders/Ek/Ekr+nSBJEbi-zT1GNl0-kU+++TI/TemporaryItems/Max MSPRuntime-mxt/Lpad.mxo/Contents/MacOS/Lpad, 262): no suitable image found. Did find: /private/var/folders/Ek/Ekr+nSBJEbi-zT1GNl0-kU+++TI/TemporaryItems/MaxMSPRuntime-mxt/Lpad.mxo/Contents/MacOS/Lpad: mach-o, but wrong architecture Lror: unable to load object bundle executable 2009-10-05 18:57:40.647 MaxMSP Runtime[359:20b] Error loading /private/var/folders/Ek/Ekr+nSBJEbi-zT1GNl0-kU+++TI/TemporaryItems/MaxMSPRuntime-mxt/Lror.mxo/Contents/MacOS/Lror: dlopen(/private/var/folders/Ek/Ekr+nSBJEbi-zT1GNl0-kU+++TI/TemporaryItems/Max MSPRuntime-mxt/Lror.mxo/Contents/MacOS/Lror, 262): no suitable image found. Did find: /private/var/folders/Ek/Ekr+nSBJEbi-zT1GNl0-kU+++TI/TemporaryItems/MaxMSPRuntime-mxt/Lror.mxo/Contents/MacOS/Lror: mach-o, but wrong architecture
    I thought this could indicate that I had other lobjects installed, but doing a spotlight search didn´t reveal any.
    I then installed the ub lobjects on the macmini, and compiled the patch as a collective. Same error. When I open the lobject helpfiles however, the objects work. So now I first have to open the helpfile for lpad and lror and then load my collective, which is obviously not very practical.
    Has anyone else encountered similar problems?
    hc

    • Oct 07 2009 | 1:26 pm
      Problems fixed with the Lobjects2009.
      hc