max-help files PLEASE HELP!!!


    Dec 13 2006 | 3:22 am
    So, i did the upgrade to 4.6 finally. Once i did this i noticed that some of my patches were still loading 4.5 at start up. Annoyed from being so drowsey and having screen burn, i pulled the 4.5 icon into the trash and threw it away. Then i proceeded to play with my patches, to test out what 4.6 has to offer. To my surprise 80% of my help files would not open, i would get a life preserver tube icon that said
    " The selected URL is: file:///Applications/MaxMSP 4.6/max-help/clip~.help "
    but nothing would open. When i went to get info, i was not able to select max, i even went and pulled the plist (luckily the date modified was big help for my cranky brain), yet no victory. Alot of my externals, despite being in the right folder are not reading either (i was enjoying the granola~ before thsi mayhem ensued).
    i am very frustrated, searched the max forum, but couldn't find out anything that worked for me. Any of my fellow maxers can help me out before i through my computer out the window like a big baby?
    i know 99% of the time it is usually an human error, but this experience (not my first upgrade), just reinforces my theory that i should stay away from incremental updates.
    PLEASE HELP!
    digital tears and melted brain.
    -chu
    Do you Yahoo!? Everyone is raving about the all-new Yahoo! Mail beta. http://new.mail.yahoo.com

    • Dec 13 2006 | 11:25 am
      Chubb wrote: > To my surprise 80% of my help files would not open, i would get a > life preserver tube icon that said > > " The selected URL is: file:///Applications/MaxMSP > 4.6/max-help/clip~.help " > > but nothing would open.
      What is a "life preserver tube icon"???
      I'd just reinstal 4.6.2.
      Did you try (and find) the helpfiles and open them manually?
      The folder organisation of 4.6 changed. Do you mean 80% of your own help files or those you created... (so many questions...)
      Stefan
      -- Stefan Tiedje------------x------- --_____-----------|-------------- --(_|_ ----|-----|-----()------- -- _|_)----|-----()-------------- ----------()--------www.ccmix.com
    • Dec 13 2006 | 11:32 am
      Your files have been associated with Apple's Help Viewer app. You need to "Get Info" on one of these files, choose MaxMSP under "Open With", and then click on the "Change All..." button. Then you should be in good shape.
      jb
      Am 13.12.2006 um 12:25 schrieb Stefan Tiedje:
      > Chubb wrote: >> To my surprise 80% of my help files would not open, i would get a >> life preserver tube icon that said >> " The selected URL is: file:///Applications/MaxMSP 4.6/max-help/ >> clip~.help " >> but nothing would open.
    • Dec 13 2006 | 5:43 pm