MaxMSP and Mac OS 10.4.11


    Apr 09 2008 | 6:59 am
    Still on Mac OS Tiger here! A few days ago I upgraded my system from Mac OS X 10.4.10 to 10.4.11 which resulted in a lot of clicks and pops in the sound output from MaxMSP. Other software like iTunes wasn't affectet. I spent a lot of time downgrading the system to 10.4.10 again. Now I wonder if its finally time to give up on Tiger and move to Mac OS Leopard instead, and are curious to know of any experiences/issues with 10.5.2 and MaxMSP?
    I use a MacBook Pro 2.2 GHz and MaxMSP 4.3.6.
    __________________________________
    jr.abstractions for MaxMSP http://www.sonicescape.net/maxmsp/ __________________________________

    • Apr 09 2008 | 7:15 am
      Try turning your airport off when using Max. It helps my Macbook running 10.4.11
    • Apr 09 2008 | 9:45 am
      I'm on OSX 10.5.2, max 4.6.3, MacBook Pro 2.4 GHz duo, build-in converter or motu & everything works fine...
      Jakob Riis skrev: > Still on Mac OS Tiger here! A few days ago I upgraded my system from Mac > OS X 10.4.10 to 10.4.11 which resulted in a lot of clicks and pops in > the sound output from MaxMSP. Other software like iTunes wasn't > affectet. I spent a lot of time downgrading the system to 10.4.10 again. > Now I wonder if its finally time to give up on Tiger and move to Mac OS > Leopard instead, and are curious to know of any experiences/issues with > 10.5.2 and MaxMSP? > > I use a MacBook Pro 2.2 GHz and MaxMSP 4.3.6. > > __________________________________ > > jr.abstractions for MaxMSP > http://www.sonicescape.net/maxmsp/ > __________________________________ > > > >
    • Apr 09 2008 | 10:41 am
      Could it be related to the recent Airport Extreme update perhaps...? http://tinyurl.com/4s8phe cheers Roger
      --- Lars Graugaard wrote:
      > I'm on OSX 10.5.2, max 4.6.3, MacBook Pro 2.4 GHz > duo, build-in > converter or motu & everything works fine... > > Jakob Riis skrev: > > Still on Mac OS Tiger here! A few days ago I > upgraded my system from Mac > > OS X 10.4.10 to 10.4.11 which resulted in a lot of > clicks and pops in > > the sound output from MaxMSP. Other software like > iTunes wasn't > > affectet. I spent a lot of time downgrading the > system to 10.4.10 again. > > Now I wonder if its finally time to give up on > Tiger and move to Mac OS > > Leopard instead, and are curious to know of any > experiences/issues with > > 10.5.2 and MaxMSP? > > > > I use a MacBook Pro 2.2 GHz and MaxMSP 4.3.6. > > > > __________________________________ > > > > jr.abstractions for MaxMSP > > http://www.sonicescape.net/maxmsp/ > > __________________________________ > > > > > > > > >
    • Apr 09 2008 | 10:45 am
      I'm on Macbook Pro 2,4 Ghz, leopard 10.5.2 , MaxMSP 4.6.3 and everything is working but Pluggo, Mode and Hipno are not working as audio units or VST's in my other host DAW software !!
      Den 09/04/2008 kl. 11.45 skrev Lars Graugaard:
      > I'm on OSX 10.5.2, max 4.6.3, MacBook Pro 2.4 GHz duo, build-in > converter or motu & everything works fine... > > Jakob Riis skrev: >> Still on Mac OS Tiger here! A few days ago I upgraded my system >> from Mac >> OS X 10.4.10 to 10.4.11 which resulted in a lot of clicks and pops in >> the sound output from MaxMSP. Other software like iTunes wasn't >> affectet. I spent a lot of time downgrading the system to 10.4.10 >> again. >> Now I wonder if its finally time to give up on Tiger and move to >> Mac OS >> Leopard instead, and are curious to know of any experiences/issues >> with >> 10.5.2 and MaxMSP? >> I use a MacBook Pro 2.2 GHz and MaxMSP 4.3.6. >> __________________________________ >> jr.abstractions for MaxMSP >> http://www.sonicescape.net/maxmsp/ >> __________________________________
    • Apr 09 2008 | 12:06 pm
      >Could it be related to the recent Airport Extreme >update perhaps...? Yes - that would make sense. Realised I was wrong in my first mail. I actually WAS at 10.4.11 before the problem arised. The update that was causing the problems included the Airport Extreme update + something more i forgot what was...
      Will check up on it, but not till after this evenings concert :-)
      /J
    • Apr 09 2008 | 1:16 pm
      Here's my Stupid Apple Question of the day:
      How can we find out if/when Apple fixes this?
      On Apr 9, 2008, at 6:41 AM, ROGER CARRUTHERS wrote:
      > Could it be related to the recent Airport Extreme > update perhaps...? > http://tinyurl.com/4s8phe > cheers > Roger
    • Apr 09 2008 | 1:51 pm
      On 2008 Apr 9, at 5:45 AM, Thomas Sandberg wrote: > I'm on Macbook Pro 2,4 Ghz, leopard 10.5.2 , MaxMSP 4.6.3 and > everything is working but Pluggo, Mode and Hipno are not working as > audio units or VST's in my other host DAW software !!
      If you download fresh copies of the installers from Cycling's site and install them, I believe that Pluggo, Mode, Hipno, etc. will work again for you.
      Speaking of Hipno, did everyone see the review in Recording Magazine this month ;-).
      best, Tim _________________ Tap.Tools / Teabox / Hipno / Hemisphere http://electrotap.com
    • Apr 09 2008 | 2:39 pm
      Thank you Tim ! I have just deleted all the old files with the "Pluggo cleaner" and then reinstalled Hipno, Mode and Pluggo. Now it works again in all programs.
      Thomas Den 09/04/2008 kl. 15.51 skrev Timothy Place:
      > On 2008 Apr 9, at 5:45 AM, Thomas Sandberg wrote: >> I'm on Macbook Pro 2,4 Ghz, leopard 10.5.2 , MaxMSP 4.6.3 and >> everything is working but Pluggo, Mode and Hipno are not working as >> audio units or VST's in my other host DAW software !! > > > If you download fresh copies of the installers from Cycling's site > and install them, I believe that Pluggo, Mode, Hipno, etc. will work > again for you. > > Speaking of Hipno, did everyone see the review in Recording Magazine > this month ;-). > > best, > Tim > _________________ > Tap.Tools / Teabox / Hipno / Hemisphere > http://electrotap.com >
    • Apr 10 2008 | 12:33 pm
      Yes - it was certainly the AirPort Extreme update 2008-001 that was causing problems. I'm now on a 10.4.11 system, totally up-to-date except the AirPort Extreme update, and everythig is fine :-)
      /J
    • Apr 13 2008 | 12:51 am
      Yep, when I turn off airport the interruptions disappear. I note that with airport on the CPU utilization goes way up, like bouncing off 100%. Deep breath and thanks to you all. -jc
    • Apr 13 2008 | 1:17 pm
      Quote: Timothy Place wrote on Wed, 09 April 2008 15:51 ---------------------------------------------------- > Speaking of Hipno, did everyone see the review in Recording Magazine > this month ;-). >
      i'd like to read it. could you link to it? or quote from it?
      oh and something else - how about tap tools 3? just after i bought taptools 2i think i read somewhere on electotap.com that it would be released around the same time as max 5. is that still going to happen?
      regards, kjg
    • Apr 14 2008 | 12:30 pm
      On 2008 Apr 13, at 8:17 AM, Klaas-Jan Govaart wrote: > > Quote: Timothy Place wrote on Wed, 09 April 2008 15:51 > ---------------------------------------------------- >> Speaking of Hipno, did everyone see the review in Recording Magazine >> this month ;-). > > i'd like to read it. > could you link to it? or quote from it? > > oh and something else - how about tap tools 3? just after i bought > taptools 2i think i read somewhere on electotap.com that it would be > released around the same time as max 5. is that still going to happen?
      There is currently a very nice aroma floating out of the Tap.Tools 3 kitchen :-).
      There will be a beta version of Tap.Tools 3 available for all registered users (but registered users only) of Tap.Tools 2 at the same time that Max 5 is released. A full release of Tap.Tools 3 will hopefully be available to all a couple of weeks later.
      Electrotap is following the same the policy as Cycling '74 w/r/t to free updates for folks who bought Tap.Tools 2 back through October. The upgrade pricing has not been made available yet, but it's pretty cheap -- not much more than a pound of my favorite coffee beans.
      best, Tim _________________ Tap.Tools / Teabox / Hipno / Hemisphere http://electrotap.com
    • Apr 14 2008 | 1:15 pm
      > There is currently a very nice aroma floating out of the Tap.Tools 3 > kitchen :-). > > There will be a beta version of Tap.Tools 3 available for all > registered users (but registered users only) of Tap.Tools 2 at the > same time that Max 5 is released. A full release of Tap.Tools 3 will > hopefully be available to all a couple of weeks later. > > Electrotap is following the same the policy as Cycling '74 w/r/t to > free updates for folks who bought Tap.Tools 2 back through October. > The upgrade pricing has not been made available yet, but it's pretty > cheap -- not much more than a pound of my favorite coffee beans. > > best, > Tim > _________________ > Tap.Tools / Teabox / Hipno / Hemisphere > http://electrotap.com > > ---------------------------------------------------- Hi Tim,
      That's good news! Depending on how much coffee you need to do your C++ooking, TT3 should provide you with at least a few months worth of beans then, I guess ;)
      Thank you for the update. I'm looking forward to playing with the beta, especially since Max 5 offers many rounded corners but not many new objects...
      Regards, Klaas-Jan