Max/Reason 3.0 link problem on windowsXP


    Jul 15 2006 | 9:20 am
    Hi, sorry for the very nooob question but I've just started exploring max and i'm stuck with a very annoying problem:
    I want to use reason as external synth and max as midi input,
    I start max, then reason but when i go in reason under Preferences/advanced midi i cant see anything in the bus
    a,b,c,d just "no MIDI input", but max is running!
    how can i make the 2 program see each other?
    I've tried it on macosx and it's really simple and works, i can see immediately "Max bus A" in reason...
    my version of max is 4.5.5
    reason is 3.0 build 514
    windows xp sp2
    Thanks!!!

    • Jul 17 2006 | 8:16 pm
      so nobody knows how to make max work with reason?! impossible... :)
    • Jul 17 2006 | 9:12 pm
      You will probably need to get MidiYoke or something like it for
      interapplication midi routing.
      Andrew B.
    • Jul 17 2006 | 9:55 pm
      Just a suggestion....
      Avoid MIDIYOKE as it commonly forces the computer to totally CRASH.
      Use LOOPBE1 instead that is reliable..
      Best
      NeuroMax
      Andrew Benson wrote: You will probably need to get MidiYoke or something like it for
      interapplication midi routing.
      Andrew B.
    • Jul 18 2006 | 3:21 am
      THANKS A LOT andrewb & artcode !!!!
      I will try them :)
      still thanks!
    • Jul 18 2006 | 8:34 am
      Or even better, get a dedicated hardware bus like an emagic AMT8, motu midi xpress, maudio midisport... those virtual midi drivers are always a pain.. I've used midioverLAN, loopBE [have loopBE30 registered], Maple, Midiyoke, Nnoyx something or other... they all cause too much hell.
    • Jul 18 2006 | 4:27 pm
      Now it works! I'm so happy, thanks all!
      I will see for the hardware bus if its not too expensive, but it works as a virtual bus but better?