Network connection in Jitter


    Apr 10 2006 | 4:52 pm
    When trying to send jitter matrices in a local network (using jit.net.send and jit.net.recieve helpfiles) I get error message: "binding method unsuccesful, there is probably something bound to this port". Changing port number doesn't help. Anyone recognize this problem? kjell

    • Apr 10 2006 | 8:55 pm
      Hi Kjell,
      Sounds like something is blocking all your ports. Are you on Windows? Do you have the software firewall on?
      Ben
    • Apr 11 2006 | 7:07 am
      No firewall, no Windows. At this moment of testing only three powerbooks connected through a simple hub on ethernet. Two with OS 10.3.9 and one with 10.4.5 It is possible to send and recieve with mjx net.maxhole. best kjell
    • Apr 11 2006 | 7:20 am
      I guess it might have to do with getting to know the settings in filesharing under firewall etc??? kjell
    • Apr 11 2006 | 5:47 pm
      Hi We did clean install of OS10.4.6 on external harddrives, rebooted, as connection work without problems. So an OS problem between OS 10.3.9 and 10.4.6 best Kjell
    • Apr 11 2006 | 9:03 pm
      On Apr 11, 2006, at 10:47 AM, Kjell Yngve Petersen wrote:
      > We did clean install of OS10.4.6 on external harddrives, rebooted, > as connection work without problems. So an OS problem between OS > 10.3.9 and 10.4.6
      This doesn't sound likely. 10.3.x and 10.4.x should all be fine in this regard. Most likely it has something to do with the network settings. If you were using a LAN, note that all IP addresses of all machines must be on the same subnet. Perhaps the subnet mask wasn't properly configured, or the IP addresses were in disjoint subnets.
      If this confuses you, I would suggest reading more on subnets:
      -Joshua