Problem with Kslider and Polyphony


    Nov 25 2011 | 12:42 pm
    Im trying to get polyphony to work but with no success. Ive followed Cycling74's tutorial but with my own changes as i try to integrate polyphony into a bigger synth project.
    Can anyone spot where ive went wrong?

    • Nov 25 2011 | 1:02 pm
      First open the kslider inspector and change the setting from 'monophonic' to 'polyphonic'.
    • Nov 25 2011 | 1:09 pm
      Yeah ive done that. I think my problem lies within the number of oscillators i have within my poly~ subpatcher.
    • Nov 25 2011 | 1:25 pm
      I had just opened the 'experiment'... You should have a look at the poly~ object help and reference.
    • Nov 25 2011 | 5:50 pm
      Your voice patch is pretty much there (although you will probably want to include a way to set the ADSR shape.)
      Here's a top level patch that implements poly~
    • Nov 25 2011 | 9:20 pm
      I need the text for the polypatcher to be able to see that example :)
    • Nov 25 2011 | 11:17 pm
      It's the same as yours, called polyphonyvoice.maxpat
    • Nov 26 2011 | 1:25 am
      should you not have only one oscillator inside the poly~, instead of using a selector inside one poly~ to choose between 6 oscillators create six poly~ patches with one osc in each and use a selector one level higher to choose the oscillator and poly~ patch holding it..? should be as easy as copy/ paste/ save as. i think.
      good luck with the moog. :-P
    • Nov 27 2011 | 7:22 pm
      Got it working guys with your help.
      Crispypancakes whats your story? You have inside information, how did you know it was a Moog?