Problems with Rewire


    Oct 21 2013 | 7:58 am
    Hey Guys and Girls! I have a Problem running my Max/Msp via Rewire. Always when I choose ad_rewire in the audio status, close the menu and go back to the audio status, my driver is resetet to none. Do you have any suggenstions how i can solve that problem?
    Greetings Christian

    • Oct 21 2013 | 11:21 am
      Hi Kryshe, are you using a Mac? I am using Rewire without problems on Mac/Lion, Max 6.0 (v1.3). Only noticed that I had to open Max first and then Ableton, otherwise it wouldn't work or at least it would be a bit temperamental.
    • Oct 21 2013 | 1:21 pm
      Hey! Yeah I´m using Mac with OsX. And I tried it by starting Max first and starting Ableton first. But the Problem is that when I turn the Audiodriver to ad_rewire and close the audio status window and open it again the driver is set to none. I had the same Problem on my old mac. I guess its just a simple click but i dont know... I´m now routing audio to my patches via the outputs and inputs of my interface but i think its better for me using the rewire function.
    • Oct 21 2013 | 1:24 pm
      and i do not have ableton 9 so that i can not use max for live and i want to use my patches in logic pro as well...
    • Nov 05 2013 | 6:51 pm
      I'm having the same issue. Does your max window say 'Rewire system version too old' when you try to start the rewire driver? Mine says this every time I try to use the rewire driver although I've made sure I have the latest rewire installed and moved an alias of the MSPReWireDevice.bundle into Library/Application Support/Propellerhead Software/ReWire/ as some people have suggested.
      Needless to say, it is incredibly frustrating..
    • Nov 06 2013 | 9:03 am
      No, my max window didn´t say that my rewire version is too old. But I didn´t know that i have to install a rewire driver? I thought it is not necessary because rewire works with ableton and logic for example. Or is that something else in Max?
    • Nov 06 2013 | 12:18 pm
      No, you're right. You shouldn't have to install a rewire driver for it to work. But, when I emailed cycling 74 support they said 'When in doubt, you can always try to reinstall Rewire. Sometimes this helps to re-register applications as valid rewire devicess', so I gave it a shot. Needless to say, this has gotten me nowhere.