sah~ thing i don't seem to understand


    Apr 09 2007 | 5:59 pm
    the following patch, in my mind, once the metro is turned on, should give me an ascending number from the snapshot~. why doesn't it? is there something about sah~ that i am not getting?

    • Apr 09 2007 | 6:12 pm
      you can do it like this:
      jl
    • Apr 09 2007 | 6:13 pm
      Ah...figured this out. Looks like this thread answers the question:
      Modified patch:
    • Apr 09 2007 | 6:24 pm
      Nothing's happening because you have a feedback loop - use send~ and
      receive~ and it works.
      --
      Owen
      joshua goldberg wrote:
      > the following patch, in my mind, once the metro is turned on, give me
      > an ascending number from the snapshot~. why doesn't it? is there
      > something about sah~ that i am not getting?
      >
    • Apr 09 2007 | 6:25 pm
    • Apr 09 2007 | 6:29 pm
      Because you have feedback in your signal path. Use send~/receive~ if
      you need to do this. Here is another way you might try and accomplish
      this same thing:
      best,
      Andrew B.
    • Apr 09 2007 | 6:32 pm
      Could be a problem with the feedback loop?
      FWIW - As long as that feedback loop is connected, I don't get any
      measured output from [sah~] at all. Disconnect it and hook up a
      different input into [sah~] and all is well.
      On Apr 9, 2007, at 11:59 AM, joshua goldberg wrote:
      >
      > the following patch, in my mind, once the metro is turned on, give
      > me an ascending number from the snapshot~. why doesn't it? is
      > there something about sah~ that i am not getting?
      >
      ----
      Steven M. Miller
      Home
      SFIFEM
      Atrium Sound Space
      OVOS
    • Apr 09 2007 | 6:43 pm
      It wasn't sah~. Let me know what you think of this:
      Keith
      On 4/9/07, joshua goldberg wrote:
      >
      > the following patch, in my mind, once the metro is turned on, give me an ascending number from the snapshot~. why doesn't it? is there something about sah~ that i am not getting?
      >
      > #P toggle 152 118 15 0;
      > #P window setfont "Sans Serif" 9.;
      > #P window linecount 1;
      > #P newex 150 137 52 196617 metro 10;
      > #P button 94 239 15 0;
      > #P flonum 98 206 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
      > #P newex 96 177 55 196617 snapshot~;
      > #P newex 39 72 40 196617 +~ 1.;
      > #P newex 134 79 55 196617 phasor~ 1;
      > #P newex 84 110 49 196617 sah~ 0.02;
      > #P window linecount 3;
      > #P comment 213 89 100 196617 WHY DOESN'T THE OUPUT FROM SAH~ ASCEND?;
      > #P connect 7 0 4 0;
      > #P connect 2 0 1 1;
      > #P connect 3 0 1 0;
      > #P connect 8 0 7 0;
      > #P fasten 1 0 3 0 89 140 10 140 10 39 44 39;
      > #P connect 1 0 4 0;
      > #P connect 4 0 5 0;
      > #P connect 5 0 6 0;
      > #P window clipboard copycount 9;
      >
      >
    • Apr 09 2007 | 7:00 pm
      feedback
      joshua goldberg wrote:
      > the following patch, in my mind, once the metro is turned on, give me an ascending number from the snapshot~. why doesn't it? is there something about sah~ that i am not getting?
      >
      > #P toggle 152 118 15 0;
      > #P window setfont "Sans Serif" 9.;
      > #P window linecount 1;
      > #P newex 150 137 52 196617 metro 10;
      > #P button 94 239 15 0;
      > #P flonum 98 206 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
      > #P newex 96 177 55 196617 snapshot~;
      > #P newex 39 72 40 196617 +~ 1.;
      > #P newex 134 79 55 196617 phasor~ 1;
      > #P newex 84 110 49 196617 sah~ 0.02;
      > #P window linecount 3;
      > #P comment 213 89 100 196617 WHY DOESN'T THE OUPUT FROM SAH~ ASCEND?;
      > #P connect 7 0 4 0;
      > #P connect 2 0 1 1;
      > #P connect 3 0 1 0;
      > #P connect 8 0 7 0;
      > #P fasten 1 0 3 0 89 140 10 140 10 39 44 39;
      > #P connect 1 0 4 0;
      > #P connect 4 0 5 0;
      > #P connect 5 0 6 0;
      > #P window clipboard copycount 9;
      >
      >