Small build issue


    Mar 16 2010 | 9:13 pm
    Hi
    I have a small build problem, I have an error in my .app when I launch it which says:
    >error: max: doesn't understand "object"
    The description is a bit vague and everything seems to work fine, is there any way I can trace what object max is having an issue with?
    This is the max window log when I build which has no errors:
    Starting Build for application.app...
    Processing script...
    Copying External panel
    Copying External fpic
    Copying External jsui
    Copying External jit.fpsgui
    Copying External bgcolor
    Copying External prepend
    Copying External GSwitch2
    Copying External standalone
    Copying External cpuclock
    Copying External togedge
    Copying External forward
    Copying External ubumenu
    Copying External pictctrl
    Copying External jit.qt.grab
    Copying External pak
    Copying External iter
    Copying External jit.brcosa
    Copying External jit.matrix
    Copying External sprintf
    Copying External jit.pwindow
    Copying Patcher motion_controls.pat
    Copying External rslider
    Copying External uzi
    Including File jsui_textbutton.js
    Copying External mxj
    Copying External udpsend
    Copying External tosymbol
    Copying External filepath
    Copying External append
    Copying External jit.rgb2luma
    Copying Patcher cv.jit.blobs.centroids.draw.mxb
    Copying External jit.iter
    Copying External jit.lcd
    Copying External sqrt
    Copying External patcherargs
    Copying External jit.matrixinfo
    Copying External onebang
    Copying External jit.op
    Copying External cv.jit.label
    Copying External cv.jit.blobs.centroids
    Copying External cv.jit.erode
    Copying Patcher cv.jit.close.mxb
    Copying External cv.jit.dilate
    Copying External split
    Copying External jit.slide
    Copying External jit.scalebias
    Copying External cv.jit.track
    Copying Patcher cv.jit.track.draw.mxb
    Copying External vexpr
    Copying External jit.unpack
    Copying External jit.pack
    Including File kikit_logo_small.png
    Including File jsui_texttoggle.js
    Including File jsui_texttoggle.js
    Including File jsui_texttoggle.js
    Including File green-indicator-large.jpg
    Including File jsui_textbutton.js
    Including File green-indicator-small.jpg
    Including File jsui_texttoggle.js
    Including File green-indicator-small.jpg
    Including File jsui_texttoggle.js
    Including File green-indicator-small.jpg
    Including File jsui_texttoggle.js
    Including File green-indicator-small.jpg
    Including File jsui_texttoggle.js
    Including File green-indicator-small.jpg
    Including File green-indicator-small.jpg
    Including File jitter-config.txt
    Including File times~.mxo
    Investigating MidiSetup Input.pat...
    Saving Patcher MidiSetup Input.pat...
    Copying External umenu
    Investigating MidiSetup Output.pat...
    Saving Patcher MidiSetup Output.pat...
    Copying External umenu
    Investigating MidiSetup Buttons.pat...
    Saving Patcher MidiSetup Buttons.pat...
    Copying External panel
    Copying External ubutton
    Investigating DSP Status.pat...
    Saving Patcher DSP Status.pat...
    Copying External panel
    Copying External umenu
    Copying External adstatus
    Copying External radiogroup
    Copying External spray
    Copying External uzi
    Copying External ubutton
    Copying folder jsextensions
    Finished script.
    Garrett

    • Mar 18 2010 | 8:14 pm
      Hi
      So I've gone through my patch, the bits likely to have issues and paired it right down and discovered that compiling a patch with nothing generates the same error. The max window output now reads like so:
      Starting Build for test.app...
      Processing script...
      Investigating MidiSetup Input.pat...
      Saving Patcher MidiSetup Input.pat...
      Copying External umenu
      Investigating MidiSetup Output.pat...
      Saving Patcher MidiSetup Output.pat...
      Copying External umenu
      Investigating MidiSetup Buttons.pat...
      Saving Patcher MidiSetup Buttons.pat...
      Copying External panel
      Copying External ubutton
      Investigating DSP Status.pat...
      Saving Patcher DSP Status.pat...
      Copying External panel
      Copying External umenu
      Copying External adstatus
      Copying External radiogroup
      Copying External spray
      Copying External uzi
      Copying External ubutton
      Finished script.
      I've opened all the listed included patches and they open without problem, no broken objects, and I've tried creating all the objects listed which all create without problems so no corrupt .mxo's.
      At a bit of a loss as to what the problem is, has this happened to anyone else here?
      Garrett