tap.tool in 4.6


    Oct 03 2006 | 5:58 pm
    I have just installed max/msp 4.6 and would like to use the tap.tools objects that I was using in 4.5. Would someone give me a simple blow-by-blow instruction on where to put them in the 4.6 folders?
    Thanks.

    • Oct 03 2006 | 6:54 pm
      Hi Anne,
      put them anywhere in your search path.
      for 3rd party externals, I keep a folder inside the maxmsp folder
      named "3rd", in which I put all externals,
      their help files included. In fact, insie the '3rd' folder I keep one
      folder for each collection of externals.
      So I have an Lobjects folder, a jasch folder, a tap.tools folder etc.
      Then I add the path to the '3rd' folder using menu ">Options >File
      Preferences".
      you have to exit and restart max to let the new search path take effect.
      HtH
      -jennek
      On 3-okt-2006, at 17:58, anne la berge wrote:
      >
      > I have just installed max/msp 4.6 and would like to use the
      > tap.tools objects that I was using in 4.5. Would someone give me a
      > simple blow-by-blow instruction on where to put them in the 4.6
      > folders?
      >
      > Thanks.
      >
    • Oct 04 2006 | 3:16 pm
      Jennek,
      There was one more detail that kept the objects from showing up in 4.6 and that was that the .shlb file needed to be moved to the library/CFMsupport folder.
      Thanks for your help.
      alb
    • Oct 04 2006 | 6:37 pm
      You'll need to download a new version as the old one won't work with
      4.6 no matter where you put it. Then, just run the installer.
      .e
      On Oct 3, 2006, at 1:58 PM, anne la berge wrote:
      >
      > I have just installed max/msp 4.6 and would like to use the
      > tap.tools objects that I was using in 4.5. Would someone give me a
      > simple blow-by-blow instruction on where to put them in the 4.6
      > folders?
      >
      > Thanks.
    • Oct 04 2006 | 6:48 pm
      Anne
      I am glad you worked it out.
      The problem was somewhat more complex than I got from your initial
      message.
      -jennek
      On 4-okt-2006, at 15:16, anne la berge wrote:
      >
      > Jennek,
      >
      > There was one more detail that kept the objects from showing up in
      > 4.6 and that was that the .shlb file needed to be moved to the
      > library/CFMsupport folder.
      >
      > Thanks for your help.
      >
      > alb
      >