Forums > MaxMSP

Buffer~'s number of channels not updated


Sep 03 2013 | 7:32 am

With Max613 (OSX) when loading a mono or stereo file in the following patch, the number of channels of the buffer remains 4. This was not the case with Max6.0.8 and before (OSX). Can someone confirm this bug? I already contacted c74’s support twice but surprisingly never got any answer.

Thanks

<code>
-- Pasted Max Patch, click to expand. --

</code>

Sep 05 2013 | 7:44 am

Nobody??!

Sep 10 2013 | 9:18 am

i can confirm that. It goes along other buffer deprecations of buffer since 608 : an other one i know is that it won’t read at startup an audio file drom disk which doesn’t have an extension and which name has been given to buffer~ as an argument.
I should provide an example of that..;

Sep 10 2013 | 9:24 am
<code>
-- Pasted Max Patch, click to expand. --

</code>

test with 608 and 613. You’ll need the attached hanningaiff audiofile.

Edit : well even this forum isn’t happy with audio without extensions (file nor permitted "for security reasons".) then just rename that hanning.aiff to hanningaiff and state your freedom of consciousness in front of the machine in affirming that yes, you want to get rid of the extension.

edit 2 – he not even wants an aiff file – damn informatic – zipped it.

Attachments:
  1. hanning.aiff_.zip
Sep 10 2013 | 11:59 pm

Vichung, thanks for confirming!

I can confirm your problem too (under OSX.6.8). Did you contact support? Did they answer back?

p

Sep 11 2013 | 3:42 am

hm, i don’t remember contacting support directly, though i had some feedback from c74 people on this forum ; but you’re right : it’s time for e-mail !

Sep 11 2013 | 3:43 am

(and, ehm, er, it’s vichug. Though that ‘n’ is quite fun.)

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums > MaxMSP