Forums > MaxMSP

Possible poly~ bug?


Aug 28 2008 | 2:15 am

Hello, Attached is a patch I’m using within a bigger project. It’s four, four channel delay lines with feedback. I’m using it embedded in a bpatcher in the main patch. Problem is that when I send a signal to a certain target, it goes to all poly~ subs. I’m using a another similar patch within the main patch as well and that works fine. Although not using a bpatcher for that one.

Has anybody any idea why? hope it is down to lack of experience on my part…

Best
John

— Pasted Max Patch, click to expand. —
Aug 28 2008 | 2:38 am

On Aug 27, 2008, at 7:15 PM, dx1200 wrote:

> Problem is that when I send a signal to a certain target, it goes to
> all poly~ subs.

You didn’t attach the patch the lives in the poly~.

-C

Chris Muir
cbm@well.com
http://www.xfade.com

Aug 28 2008 | 3:05 am

sorry about that. Here’s the whole thing again. poly~ subpatch first. poly~ main patch, with proper message to sfplay~ this time, second.

— Pasted Max Patch, click to expand. —

— Pasted Max Patch, click to expand. —
Aug 28 2008 | 5:39 am

dx1200 schrieb:
> Has anybody any idea why?

No, the target message works as expected here.

But you might consider to think about your whole structure. Why do you
put four delays into the poly~ and not just one? You can use the same
poly~ several times if you want to distinguish between several inputs…

For your presets, you should consider the use of the pattr system, as
your present patch can’t really pass all delay times into the poly~,
only one target will be addressed, as the preset only remembers the
values of your main patch…

Stefan


Stefan Tiedje————x——-
–_____———–|————–
–(_|_ —-|—–|—–()——-
— _|_)—-|—–()————–
———-()——–www.ccmix.com

Aug 28 2008 | 3:03 pm

Quote: Stefan Tiedje wrote on Thu, 28 August 2008 06:39
—————————————————-
Hi Stefan, thanks for checking my patch.

> Why do you put four delays into the poly~ and not just one? You can use the same poly~ several times if you want to distinguish between several inputs…

I was thinking I could put four delay units in one poly~ and distinguish signal inputs using target. I’ll try your approach it makes more sense now.

> For your presets, you should consider the use of the pattr system, as your present patch can’t really pass all delay times into the poly~, only one target will be addressed, as the preset only remembers the values of your main patch…

The preset is only standing in until I can make time to go and learn pattr family. Think it’s best we get acquainted now.

Thanks for clearing that up.

Aug 28 2008 | 6:38 pm

On Aug 28, 2008, at 8:03 AM, dx1200 wrote:
> The preset is only standing in until I can make time to go and learn
> pattr family. Think it’s best we get acquainted now.

For simple storage needs autopattr is pretty easy to use. I have an
example, called PattrKitty, on my examples page – http://www.xfade.com/max/examples

-C

Chris Muir
cbm@well.com
http://www.xfade.com

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums > MaxMSP