Forums > MaxMSP

UI bug


Mar 18 2010 | 12:01 pm

hi,

i found a strange behavior when locking/unlocking a patcher. if you lock/unlock very fast, a magic thing happens.

look at this : http://ev.gui.free.fr/UI-bug.mov

g

Mar 18 2010 | 4:24 pm

Hmmmm, I cannot reproduce at all. Is this only with the newest version of Max? What’s your system?

Mar 18 2010 | 4:29 pm

hi,

i’m on osx 10.6 up to date with max 5.1.3.

g

Mar 18 2010 | 4:33 pm

you need a large patch with a lot of hidden-on-lock object.

try this one, i can reproduce it after few cmd+(double-clic) tries.


-- Pasted Max Patch, click to expand. --

Mar 18 2010 | 4:46 pm

Ah, I can do it too. But for me it seems that Max suddenly slows down enormously too, I’m unable to select objects after it does that strange thing. Closing down Max also becomes a lot more difficult, I tried to Quit a couple of times, but ended up using Force Quit as it didn’t do anything.

Max 5.1.3 (41767) on MacOS 10.5.8.

Mar 18 2010 | 4:47 pm

yes max slows down more with this patch than with the one used in the video i uploaded… i don’t know why.

Mar 18 2010 | 6:42 pm

I can’t reproduce any problems locking and unlocking this patch on either platform

-A

Mar 18 2010 | 8:47 pm

I can reproduce this, on Mac OSX 10.6.2 and Max 5.1.3. I have to lock and unlock insanely fast, but it does happen.

Mar 18 2010 | 11:20 pm

Can’t reproduce on Max 5.1.3, OSX 10.5.8.

Mar 19 2010 | 9:27 am

you didn’t clicked fast enough ;)

Sep 20 2010 | 12:19 pm

hi there,

this bug is still present in 5.1.5 version of max.

cheers,

g

[attachment=141940,1157]

Attachments:
  1. uibug-5.1.5.png

    uibug-5.1.5.png

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

Forums > MaxMSP