typical? ad_mme: Stopping due to error


    Oct 26 2007 | 3:19 pm
    hello working on a pc, do not know how suddenly i get this error ad_mme: Stopping due to error
    of course i upgrade the driver, the soundblaster card works well in other audio software, i even try with the built in card and its new drivers, but in mme even directsound i can not see the audio card i get that error
    i uninstall max and reinstall again without success. what should i do?
    thank you

    • Oct 27 2007 | 12:50 pm
      i forgot that i also check the file preferences and that's ok how can i fix this? why this happen?
      hello working on a pc, do not know how suddenly i get this error ad_mme: Stopping due to error
      of course i upgrade the driver, the soundblaster card works well in other audio software, i even try with the built in card and its new drivers, but in mme even directsound i can not see the audio card i get that error
      i uninstall max and reinstall again without success. what should i do?
      thank you
    • Aug 07 2008 | 11:11 am
      I've just developed the same problem. I upgraded drivers for Sigma Tel soundcard on Dell Vista machine (actually Dell did the work). Get "ad_mme: stopping due to error." whenever I try to use sfplay on patches that previously worked. Need fix! Thanks.
    • Aug 07 2008 | 11:27 am
      Nevermind... I found my problem. There was no output driver selected in the DSP Status menu. Everything seems fine.
    • Aug 07 2008 | 2:10 pm
      You might find that you can achieve better performance (lower latency) with the asio driver. If your sound card does not have a native asio driver then you can try asio4all:
      Rob
    • Jul 26 2013 | 2:07 pm
      I'm having the exact same problem but with a standalone? Is it possible to change the driver in a standalone?
    • Jan 24 2014 | 7:31 pm
      la unica manera de cambiar los drivers en standanlone, es si colocaste la opcion en el patch sino no hay manera, incluso yo tengo el mismo problema en un patch q si coloque un umenu para selecionar drivers y asi y todo me da el mismo mensaje de error
    • May 10 2016 | 12:17 am
      Hi! Has anyone found a solution for this mme issue? Thanks.