zl sort bug?


    Aug 26 2006 | 8:31 am
    Hi,
    On Max/MSP 4.6.0, both Intel-Mac and PPC Mac, Mac OS 10.4.7, (I've never tested it on 4.6.1)
    I got "D A B" when I send "D B A" to "zl sort". I got many similar results. This could be a bug in zl. (But I got "A B C" when I send "C B A" to the same object.)
    It works fine on 4.5.7.
    I'm sorry if it's already known.
    Thank you.
    Best, Masayuki Akamatsu

    • Aug 28 2006 | 10:43 pm
      I'm getting the same behavior with MaxMSP 4.6.1 on OSX 10.4.7, PB G4. - David
      --------------
      Summary: Alphabetic sorting is apparently broken for [zl sort] in MaxMSP 4.6.1. Numeric sorting seems to work.
      Expected Results: [zl sort] arranges a list received in its left inlet in alphanumeric order.
      Actual Results: Numeric elements are sorted correctly. Alphabetic elements are not.
      Steps to reproduce: See patch below.
      On Aug 26, 2006, at 4:31 AM, Masayuki Akamatsu wrote:
      > Hi, > > On Max/MSP 4.6.0, both Intel-Mac and PPC Mac, Mac OS 10.4.7, > (I've never tested it on 4.6.1) > > I got "D A B" when I send "D B A" to "zl sort". > I got many similar results. > This could be a bug in zl. > (But I got "A B C" when I send "C B A" to the same object.)
    • Aug 30 2006 | 12:33 am
      Confirmed for me. 10.4.7, 4.6.1, MBP 2gig
      mzed
      Quote: David Stanford wrote on Mon, 28 August 2006 15:43 ---------------------------------------------------- > I'm getting the same behavior with MaxMSP 4.6.1 on OSX 10.4.7, PB G4. > - David > > -------------- > > Summary: Alphabetic sorting is apparently broken for [zl sort] in > MaxMSP 4.6.1. Numeric sorting seems to work. >
    • Aug 30 2006 | 3:26 am
      Thanks guys - I can reproduce.
      -A
    • Aug 30 2006 | 6:12 am
      ok - fix will be in the next update. Ping me off list if you need it sooner.
      -A