delay: no such object


    Sep 06 2010 | 6:45 am
    i just opened a patch that worked fine a few days ago and my delay objects are now apparently objects of my imagination. i opened the delay.maxhelp patch and got the same "delay: no such object" message. what happened? yes, i am noob.
    thanks, john

    • Sep 06 2010 | 7:02 am
      the usual cause of this is if you have created a patch or abstraction of your own, and named it 'delay'. If so, save the file under a different name and delete the old one.
      If not, you may need to reinstall Max
    • Sep 06 2010 | 4:51 pm
      thanks for the response. i haven't named anything "delay" but i have recently downloaded patches off the max objects database. i've trashed them all and reinstalled max, but the problem persists.
    • Sep 06 2010 | 5:11 pm
      Check that there isn't an external patch or object or anything in the Max filepath called 'delay'; other than that, unless someone else chips in, you should maybe contact support.
    • Sep 06 2010 | 7:45 pm
      fixed! i dragged delay.mxo out of the max-externals folder and dragged it back in and now max agrees that it does, in fact, exist.
      thanks, john
    • Sep 06 2010 | 9:05 pm
      glad to see you figured it out... for future reference, also remember that if you have an object/abstraction/file named, 'del' within the Max search path, that will also interfere with registering any 'delay' objects('del' is the shorthand name for the 'delay' object; never name anything of your own creation, 'del' or 'delay' or any other name or shorthandname already used by other objects such as 'trigger', 't', 'delay', 'del', etc.).
      _______________________________________ *Never fear, Noob4Life was never here!*