Max 6 audio anomolies


    Apr 26 2013 | 1:43 am
    Am new to Max. Am on Windows 7 x64 running the x86 version of Max 6.
    When in Max working with a patch with audio I experience choppy/clicks audio when:
    - scrolling around patch - alt-clicking an object to bring up help - if I open Max Help (actually this completely freezes Max while it opens and it's very slow to open)
    I've got default Audio Status settings in place. Using ad_directsound for driver. Have a RealTek HD onboard.
    Absolutely never have had audio issues in Live 8.
    Can someone help me?

    • Apr 26 2013 | 2:27 pm
      Yeah, I read through that one yesterday before I posted this.
      Do you recommend I try ASIO4ALL? That's the only thing I have not done yet.
      Thank you very much for your reply.
    • Apr 26 2013 | 2:28 pm
      yes, that is indeed the implication of my reply.
    • Apr 26 2013 | 4:04 pm
      I went ahead and installed ASIO4ALL. Seemed to help substantially.
      I'm still not 100% satisfied though. I am looking at replacing my sound card.
      That delay in Max Help opening up still kills my patch though, and opening object help windows with an Alt-click. Not sure if this is a Max thing or my audio card just sucking.
      dtr, thanks for your help!
    • May 02 2013 | 1:17 am
      SOLVED!
      I enabled "Overdrive" in the Options menu.
      I can now move between windows, scroll patches, open Help and Alt-Click objects without any audio issues at all.
      For those interested, I've attached a shot of my audio settings.
      Just a barebones Realtek HD Audio onboard chip with latest drivers installed. No ASIO4ALL.
      Scott