max 6 audio device missing in mlrV 2.2


    Jan 23 2013 | 10:12 am
    Since yesterday, my audio device (NI Komplete Audio 6) doesn´t show up in mlrV 2.2 drop-down menue using max 6 Runtime. Re-installed my Komplete 6 Driver, re-started my computer (osx 10.6.8) but problem persists. Using MAX 6 Runtime with other monome apps works fine.
    Then i gave mlrV 2.2 a go with MAX 5 Runtime. Here my audio device appeared and i had audio output, but only on the left channel of my speakers. I did some research in the forum and trashed ~/Library/Preferences/Max5 Preferences Folder which helped.
    So now, the combination of mlrV 2.2 & max 5 runtime works fine on both channels, mlrV 2.2 & max 6 runtime, no audio device choosable from dropdown.
    here the max 6 runtime window:
    -------------------------------
    xsample objects, version 0.3.2pre
    xrecord~, xplay~, xgroove~
    (C)2001-2008 Thomas Grill
    -------------------------------
    OSC-route: OSC-route: No such object
    binding to port 17812
    binding to port 7000
    MXJ System CLASSPATH:
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/lib/core.jar
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/lib/Harmony4Live.jar
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/lib/jdom.jar
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/lib/jitter.jar
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/lib/jode-1.1.2-pre-embedded.jar
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/lib/max.jar
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/lib/oscP5.jar
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/lib/proxml.jar
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/lib/SevenUpLive-v2.0.5d.jar
    MXJClassloader CLASSPATH:
    /Applications/Max6/Cycling '74/java/classes/
    Jitter initialized
    Jitter Java support installed
    binding to port 16543
    binding to port 7000
    udpsend: bad arguments for message "host"
    zeroconf.service: Service published: /mlrv 16543
    any clou?
    Thanks