MIDIin and umenue format


    Apr 09 2017 | 2:18 pm
    HI, recently I bought a nice MIDI-Controller (Faderfox UC44) and I want it to integrate in my setup. There is a strange formating with [midiin] and [umenue] as "Faderfox UC44_" with a space before the last hyphen (_=space). Therefore I only can select it with exact this string "Fadefox UC44_" to the umenue, very unhandy (see picture attached). Is the the USB device name wrong?
    \\ Klangschmied //

    • Apr 09 2017 | 4:55 pm
      Max Patcher
      In Max, select New From Clipboard.
      Faderfox and UC44_ are two separate symbols. The "" combines them into one symbol. Sending the message (Faderfox UC44_) to [tosymbol] works as well. Copy compressed is your friend
    • Apr 09 2017 | 8:13 pm
      @ Rick the midiin populate the umenue with the "Faderfox UC44 " - regard the space before the end-hyphen, not with "Faderfox UC44", the underscore in my example was only for making it clear, that there is a space. Therefore I have to send the exact "Faderfox UC44 " to activate......I don´t know how to format "Faderfox UC44" as "Faderfox UC44 ".
    • Apr 09 2017 | 10:12 pm
      Like this?
      Max Patcher
      In Max, select New From Clipboard.
    • Apr 09 2017 | 10:22 pm
      Or like this ?
      Max Patcher
      In Max, select New From Clipboard.
    • Apr 10 2017 | 3:25 am
      @Broc the append did not add space
      @Stouf your solution did not work, I don´t no why
      Attached the patch
      Max Patcher
      In Max, select New From Clipboard.
    • Apr 10 2017 | 3:41 am
      Max Patcher
      In Max, select New From Clipboard.
      Brocs works
    • Apr 10 2017 | 6:32 am
      @ Broc Thanks. Your solution works! But the question is, why does the [Faderfox UC44] shows up like [“Faderfox UC44 "]?
    • May 06 2017 | 4:25 am
      Answer for my problem, the uc44 had this "wrong" name, updading the Eeprom solved the problem.