soundflower issues


    Dec 07 2008 | 3:53 am
    hi i'm configuring my mac book pro (2.4ghz intel core duo w/2gb ram / 2007 model running os x 10.4.11) to do a live audio/video performance with max/jitter 5.05 handling video and ableton live 7.0.10 doing audio processing. originally i had built a vst chain in max to handle audio, but i need a more sophisticated audio chain and thought i'd just use live to do it. however, when i try to use soundflower to route the audio i can't get max to hear the live audio stream. i have live set up to input audio from my m-audio fw410 and output to soundflower 2 ch. i have max set up to receive soundflower 2ch. dsp setting are set to: driver = core audio fw410 / input device = soundflower 2ch / both input source and output destination have no options, and playthrough input is showing "unsupported." i've read a few threads on the list that all lead me to believe that this is a simple, straightforward setup, but i get nothing. i uninstalled and reinstalled soundflower, downloading the latest version off the c74 site. i did my testing with a totally stripped down live setup and using the adc~ help file in max 5. if i set max to listen to the fw410 i get my input fine, showing on the adc helpfile meters - switching to soundflower 2ch with live playing an audio file and showing audio on its own meters i get nothing. i tried various combinations of driver options in max: core audio soundflower, core audio fw 410, etc. nothing. i'm stumped, any advice? thanks bruce

    • Dec 07 2008 | 9:40 am
      Try building an Aggregate Device with Soundflower+ Audio Card, in your Audio MIDI setup. This should do, but be aware that as suggested before the latest versions of Soundflower do not work so well with Live.
    • Dec 07 2008 | 9:54 am
      Have you isolated just where the problem is? Can you send a signal from a program other than Live through Soundflower and into Max/MSP? Or, are you able to send a signal from Live through Soundflower and into a program other than Max/MSP?
    • Dec 07 2008 | 5:43 pm
      The latest version of Soundflower ( Version 1.4.3 ) requires MaxMSP 5.06, which will be released soon.
      -A
    • Dec 07 2008 | 5:57 pm
      thanks jabbo, brennon jabbo, i did build the aggregate device (os x builti-in i/o aggregated per the jackpilot manual.) my wrinkle is the m-audio fw410 interface - i need to bring audio in through that, to Live, then to Max and back out the fw410. not sure how the aggregate "built-in" device effects this signal chain. but i'm giving up on this line of pursuit, and going back to my original structure - doing the audio processing in max instead. brennon, no, i hadn't gotten around to testing various scenarios, too short on time, hence my plea to the list. cheers bruce
      On Dec 7, 2008, at 9:55 AM, Brennon Bortz wrote:
      > > Have you isolated just where the problem is? Can you send a signal > from a program other than Live through Soundflower and into Max/ > MSP? Or, are you able to send a signal from Live through > Soundflower and into a program other than Max/MSP? > -- > Brennon Bortz > Composer / Engraver / Career Student
      bruce tovsky www.skeletonhome.com
      "Sometimes the appropriate response to reality is to go insane." Philip K. Dick
    • Dec 07 2008 | 5:58 pm
      ah
      On Dec 7, 2008, at 12:43 PM, Andrew Pask wrote:
      > > > > The latest version of Soundflower ( Version 1.4.3 ) requires MaxMSP > 5.06, which will be released soon. > > http://code.google.com/p/soundflower/ > > -A
      bruce tovsky www.skeletonhome.com
      "Sometimes the appropriate response to reality is to go insane." Philip K. Dick