Forums > MaxMSP

Max path problem

Mar 23 2013 | 9:12 am


i don’t even know how to properly title this, because the problem is so weird. So i’ll try to explain:

If I already saved a patcher and then hit Cmd+S (Save shortcut), then the "Save As" dialog appears. This is extremely painful as i’m having this tic to always hit Cmd+S while working. So basically Max doesn’t realize that a file is already having a path it’s saved on. Also Max seems to have trouble with paths in general. If I created a patcher that i want to use as an abstraction in another patcher Max just doesn’t find it! (Filepaths are set, of course). Also if I try to load buffers (even with a read message and I choose the file directly via dialog) it just does nothing!

I was using Max 6.0.8., updated to 6.1.1. yesterday (in an attempt to fix that problem). Also I already reinstalled MacOS (yes that’s right, the problem continued afterwards) and the permissions are all set to read and write. So everything should work just fine, it just doesn’t….


Mar 23 2013 | 11:39 am

did you try, er, trashing some preferences ?

Mar 24 2013 | 1:30 pm

hm not really, but could it really be about that as i formatted the harddrive, installed os x, installed max and the problem was there again? but i can try, what prefs should i trash?

Mar 25 2013 | 10:49 am


Anyone? Please, i need some help here, I’m working with Max professionally and this really bugs me out as I can’t load fu**ing abstractions!

Mar 25 2013 | 1:53 pm

You need to contact C74 tech support on this. It’s not normal behavior by any means.

One thing comes to mind. You wouldn’t happen to have multiple copies of the same abstractions within your search path would you? This can sometimes make Max cranky.

Mar 26 2013 | 9:50 am

no, only have one search path :( … shit so i’ll contact the tech support… thanks for your help-attempts anyways :)

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums > MaxMSP