Forums > MaxMSP

Triggering problem…

Apr 07 2014 | 12:02 am

Hy Guys,

Got a triggering problem, maybe there is only a small problem and Im just too blind :D

-- Pasted Max Patch, click to expand. --

The incoming data is from a basic sequencer (metro->gate->number-> converted to signal)

The problem is that its not bang once, it bangs 2-3 times.
Its maybe a timing issue, but can’t see it…

Apr 07 2014 | 12:15 am

maybe try to select a float (1.) instead of an integer in the last box.
if you got multiple float values superior to 1, (sel 1) would bang multiple time…
(just an idea)

Apr 07 2014 | 12:35 am

As I told, I weas blind, will try out this.

Apr 07 2014 | 2:22 am

Not working :(
I have to convert the signal (0…1) to a simple trigger bang…
Can’t find the solution.
Any tips?

Apr 07 2014 | 2:43 am


-- Pasted Max Patch, click to expand. --

Apr 07 2014 | 3:03 am

The problem is that the seq is sending values…
So if all values 1, then there is no change in the signal, means no trigger function :(
Should re-design the seq part.

Apr 07 2014 | 4:30 am

you should not use that kind of test on signals (matching for an exact float)
better use objects like edge~

-- Pasted Max Patch, click to expand. --

Apr 07 2014 | 4:31 am

and…which seq ?..

Apr 07 2014 | 6:06 am

Seq by me, just checked, and WOOOOOHOOOOOO, edge solved the problem :D
Thank you very much.
Now you’ll be in the ‘thank list" :D:D:D:D

Apr 07 2014 | 6:07 am

Anyway, is it possible to send PMs to the users?
I would like to send a beta to you for testing :D

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

Forums > MaxMSP