Ambisonics Isn't Opening in Max (7.3.4, Windows 64-Bit)


    Dec 06 2018 | 10:27 pm
    Hi everyone! First time on the forums and a bit of a story, so please bear with me.
    Last year I completed a thesis using Max and the ICST Ambisonics Tools (I believe it was version 2.3.2). The project was worked on the project with a Macbook Pro running High Sierra (OS X 10.13) and I believe a version of Max 7.3.
    Today, I was trying to revisit this project on my more powerful Windows computer (running version 10.0.17134). However my Max patches now show this for anything from the Ambisonics Tools. Needless to say, they aren't working as they used to:
    I was wondering if anyone has run into issues like this with the Ambisonics Tools recently. Could it be that I need to get Max 8? Perhaps something went wrong in the transition from Mac to Windows? I kind of doubt that last one, but I would love any help so I can potentially revisit this project. I'm happy to provide more information if needed. Thanks so much!

    • Dec 06 2018 | 11:48 pm
      looks like the externals are missing or can't be loaded due to wrong architecture (32bit/64bit). Anything in the Max console?
    • Dec 07 2018 | 1:35 am
      Interesting thought! Here's a printout of the Max Console:
      If it helps, both my Mac and Windows are 64 Bit. Also, I just loaded up the patch on my Mac and the Ambisonics Tools are working fine.
      Also, I put the udpreceivers into the patch for a different functionality. They just still show up on the console.
    • Dec 07 2018 | 3:58 am
      "no such object" makes me think there is no such object? i am just guessing wildy here.
    • Dec 07 2018 | 12:41 pm
      how did you install the ambisonics package?
    • Dec 07 2018 | 6:41 pm
      I dragged the patches into the same folder as the patch I was trying to open. Is there another way to install it that I forgot about? 😅
    • Dec 07 2018 | 6:45 pm
      Wow I feel a little stupid. I just looked at the Readme in the Ambisonics folder. There are installation instructions right there. I'll give those a try. Thanks!