object_attr_enforcelocal: could not enforce text in comment


    Aug 24 2021 | 12:06 am
    Hi all. I have this repeated ( ~1000 x ) message in the max console on the load of a big patch in Max 8.2. MacBookPro 13" I7 Late 2013. Mojave 10.14.6 Works nice in Max 8.1.11. Only Max objects. - both Max in the same folder, renamed beta Max to "Max 8.2" The Max console doesn't give the way to an object "guilty" - the beta standalone is 273,1 Mo, the 8.1.11 : 111.6 Mo Max 8.2 seems faster and easy, but freezes at certains commands in my big patch ( sorry i need to test more, but this message is the first evident cryptical thing to share ) waiting to test on M1... bzzz

    • Aug 24 2021 | 5:04 pm
      Thanks for the report, we are tracking the object_attr_enforcelocal issue.
      If you are able to determine where your patch is freezing, let us know. Thanks for giving it a spin!
    • Aug 24 2021 | 8:28 pm
      Hi Ben, thanks for your answer. It's a big patch with parts from OS9... -thanks cycling :-)- I have a "master" jit.cellblock to send a number to many abstractions with theyr own playlist ( sfplay, eq inputs limiter etc ). If they have a state to recall at this number, it recalls it. The freeze ( rolling coloured ball ) appears recalling steps. Seems something with the UI refresh, mine is heavy... ? - sound off is idem. - eveything based on coll's here a report after a force-quit. Testing the standalone in a Macmini I7, but same effect
      in Max8.2 and the patch. Max8.1.11 version works well, cpu 30% 48k 128s/128s. hth, have a nice day ! zzz
    • Aug 24 2021 | 9:58 pm
      @MIZU would you be able to send along your patch? If you prefer not posting it, you can send it to support at cycling 74 dot com instead. Thanks!
    • Aug 26 2021 | 8:50 pm
      Btw, the object_attr_enforcelocal issues are fixed in today's new public beta release.
      Thanks for the reports!
    • Aug 29 2021 | 8:41 am
      Thanks ! Maybe i understand it was a #nn thing: my abstractions load now correctly. But my rolling ball / freeze problem continues. I must go deeper in my own sandbox... Not in the audio land. Seems to be with a scrolling system in a jit.celblock. The ball is in my camp, something needs to be deferred in my refresh of UI ? Speleology expedition :-) have a nice day ! zzz