Stripes in Vizzie video + bad quality jit.vcr recording


    Dec 01 2020 | 2:01 pm
    Hi all,
    I have two questions about a patch I'm working on. The project incorporates a video treated with Vizzie objects and an audio file.
    Question 1: Where do the many stripes in my video come from and how could I eliminate them? Is it inherent to the Vizzie PANNR?
    Question 2: The video quality in Max is splendid, but the recordings I make with jit.vcr are a lot worse. What could I do to improve the rendered video quality? It is one of the first times I work with video in Max, so it could be I have some bad settings for my objects.
    Thanks in advance for your answer(s), Eveline
    (My audio and video files are too big to send, but I hope you can help me anyway.)

    • Dec 03 2020 | 3:43 pm
      The stripes are the result of you using clip for the mode setting in the PANNR modules. You should investigate using Syphon for the purposes of recording. https://cycling74.com/tutorials/best-practices-in-jitter-part-2-recording-1 And using the abstraction versions of the modules would allow you to save a little space (and move everything to a top level where adding UI controls would be easier.
    • Dec 04 2020 | 3:34 pm
      Thanks, Max! By using the abstractions, my CPU was a lot less overloaded and the recordings are now of good quality. I started using Syphon + BlackHole for the recordings.
      All is solved! Check this facebook post for the solutions: https://www.facebook.com/groups/maxmspjitter/permalink/10160321319524392/